Peste 220.000 de militari sunt mobilizati pe strazile din Brazilia pentru a avertiza locuitorii despre riscurile infectarii cu virusul Zika, in conditiile in care este una dintre cele mai afectate state din lume in acest sens.

Brazilia este focarul de raspandire a virusului Zika, posibil responsabil de unele malformatii ale bebelusilor, precum microencefalia (cap subdezvoltat la nou-nascuti). In Brazilia, au fost confirmate 462 de cazuri de microencefalie si sunt investigate inca 3.852 de posibile cazuri.

Militarii de pe strazi vor inmana materiale informative despre riscurile contractarii virusului, care se transmite, in principal, prin intepatura tantarilor din specia Aedes. Potrivit corespondentului BBC din Rio de Janeiro, Wyre Davies, citat de MEDIAFAX, scopul exercitiului este de a ridica moralul locuitorilor. Dar criticii sunt de parere ca o astfel de initiativa nu va contribui cu nimic la reducerea sau la stoparea cazurilor de infectare cu Zika.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat Zika urgenta medicala globala pe 1 februarie pe fondul unei posibile legaturi cu microencefalia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.