Scriitoarea si scenarista franceza Juliette Benzoni, supranumita "regina romanului istoric", a decedat la varsta de 95 de ani, conform unui comunicat postat pe site-ul acesteia, informeaza site-ul cotidianului Le Figaro.

"Anuntam cu regret ca foarte draga noastra Juliette, autoarea noastra iubita, ne-a parasit la sfarsitul saptamanii trecute. S-a stins usor, in timp ce dormea, fiindu-i alaturi fiica ei Anne", se arata intr-un comunicat postat luni pe site-ul scriitoarei.

"Avea 95 de ani si de peste 50 de ani ne-a oferit invataturi despre istorie si ne-a delectat cu personaje magnifice de care suntem foarte atasati! Ne-a lasat mostenire 86 de bijuterii", precizeaza site-ul autoarei.

Editura Plon a confirmat decesul scriitoarei, scrie MEDIAFAX.

Nascuta cu numele Andrée-Marguerite-Juliette Mangin pe 30 octombrie 1920, la Paris, scriitoarea de succes a decedat in locuinta sa din Saint-Mandé (Val-de-Marne). Juliette Benzoni si-a inceput cariera ca jurnalista, dupa care a debutat, in anii 1960, cu seria de sase romane "Catherine". A continuat cu volumele "Florentine" (patru romane), "Marianne" (cinci volume), "Le Boiteux de Varsovie" (14 romane), "Le Gerfaut des brumes" (patru romane) si "Secret d'Etat" (trei romane), temele predilecte fiind Renasterea italiana, cruciadele, Razboiul de 100 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.