Ungaria este pregatita sa construiasca imediat gard de-a lungul frontierei comune cu Romania in cazul in care imigrantii schimba ruta, avertizeaza ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de agentia Reuters.

In contextul in care Austria si Slovenia au luat masuri pentru blocarea tranzitului extracomunitarilor, Peter Szijjarto a atras atentia ca exista riscul ca imigrantii sa incerce sa ajunga in Occident prin Grecia, Bulgaria si Romania.

Astfel, Romania risca sa devina una din principalele rute pentru tranzitul imigrantilor in 2016, a sugerat Szijjarto. "Daca va fi necesar sa construim un gard la frontiera cu Romania, suntem pregatiti sa facem acest lucru de pe o zi pe alta", a declarat seful diplomatiei ungare pentru agentia Reuters, potrivit site-ului elvetian Swissinfo.ch.

Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, afirma in noiembrie 2015 ca Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Romania, urmand sa fie activat in caz de necesitate. "Guvernul Ungariei are un plan pentru construirea unui gard metalic la frontiera cu Romania, daca va fi necesar. Aceasta va fi o masura de ultim resort, dar suntem pregatiti si avem capacitatea de a ridica un nou gard metalic intr-un interval scurt", preciza oficialul ungar.

Retail jobs

In contextul valului de imigranti extracomunitari, Ungaria a construit deja garduri metalice la frontierele cu Serbia si cu Croatia, semnaland de mai multe ori ca ar putea lua masuri similare pe segmente ale granitei cu Romania. Autoritatile ungare au anuntat in septembrie 2015 intentia de a construi un gard metalic pe un segment de 70 de kilometri al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba. Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, declara pe 15 septembrie ca "gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania". Gardul construit de Ungaria de-a lungul granitei sarbe se termina in zona localitatii ungare Kübekháza, situata la frontiera cu Serbia si cu Romania, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Alertă epizootică în Bihor pentru prevenirea gripei aviare înalt...
Alertă epizootică în Bihor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.