Cel putin sapte persoane au fost ucise joi intr-o serie de explozii produse in capitala indoneziana Jakarta, care au fost urmate de focuri de arma, in apropierea palatului prezidential si a sediului ONU, relateaza Associated Press in pagina electronica.

Politia a informat ca patru dintre atacatori si alte trei persoane au murit in cursul atacurilor, comise pe fondul avertizarilor recente conform carora militantii islamisti organizeaza un atentat de amploare. Conform politiei indoneziene, citata de presa locala, atacurile ar avea legatura cu gruparea terorista Stat Islamic. Presa locala relateaza ca au avut loc cel putin sapte explozii, inclusiv doua atacuri sinucigase.

Exploziile au avut loc in fata centrului comercial Sarinah, situat in apropierea palatului prezidential si a sediului ONU, scrie BBC News Online. In zona respectiva se afla de asemenea numeroase hoteluri de lux, cladiri de birouri si ambasade, inclusiv cea franceza. Presedintele Joko Widodo, care se afla intr-o vizita de lucru in orasul Cirebon, a condamnat atacurile si a anuntat ca se intoarce la Jakarta imediat. "Acest act este menit in mod clar sa perturbe ordinea publica si sa terorizeze oamenii", a precizat presedintele.

Zona exploziilor a fost izolata de politie, care i-a avertizat pe locuitori sa ramana in case, potrivit unui purtator de cuvant citat de AFP. Conform presei locale, citata de Reuters in pagina online, mai multe bombe au explodat, inclusiv intr-o cafenea Starbucks, care ulterior a fost luata cu asalt de fortele de securitate. Potrivit agentiei Associated Press, explozii au avut loc si in cartierele Cikni, Silpi si Kuningan, in apropierea ambasadelor Turciei si Pakistanului. Un agent de securitate de la o banca a declarat ca a vazut cel putin cinci atacatori, dintre care trei kamikaze care si-au detonat explozibilii in cafeneaua Starbucks.

Tri Seranto a precizat ca ceilalti doi atacatori inarmati au intrat intr-o sectie de politie, in care s-au auzit ulterior focuri de arma. El a adaugat ca cei doi atacatori au reusit sa fuga, in timp ce un politist a fost ucis si alti doi raniti.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Acesta a fost cel mai grav atac din capitala Indoneziei dupa atentatele cu bomba care au vizat in 2002 doua hoteluri, provocand moartea a sapte persoane si ranirea a peste 50. Anterior, un atentat cu bomba comis tot in 2002, intr-un club de noapte de pe insula turistica Bali, s-a soldat cu moartea a 202 persoane, majoritatea turisti straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.