Un luptator din cadrul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) si-a executat mama in public, potrivit unui grup de expatriati sirieni, relateaza CNN.

Barbatul, in varsta de 20 de ani, si-a ucis mama in orasul sirian Rakka, "capitala" de facto a organizatiei teroriste, iar sute de persoane au privit scena, in apropierea unui oficiu postal la care femeia lucra, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Statul Islamic a acuzat-o de "apostazie" dupa ce fiul ei a "turnat-o", potrivit Observatorului. Ea si-ar fi "incitat fiul sa paraseasca Statul Islamic" si voia sa fuga impreuna cu el. "Coalitia va ucide toti membrii organizatiei", i-ar fi spus ea, potrivit ONG-ului.

Potrivit Observatorului, femeia avea peste 40 de ani, iar grupul de activisti "Rakka este macelarita in tacere" afirma ca aceasta era in varsta de 35 de ani.

CNN precizeaza ca nu a putut sa verifice din surse independente informatiile facute publice aceste organizatii cu activitate in domeniul drepturilor omului, scrie MEDIAFAX.

Statul Islamic si-a construit o reputatie de organizatie extremista prin decapitari, executii prin impuscare in masa si incendiera victimelor de vii, in fata camerelor de luat, inregistrari video pe care le-a postat ulterior pe retele de socializare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.