Administratia de la Seul a initiat discutii cu Statele Unite pentru aducerea unor arme strategice pe teritoriul Coreei de Sud dupa ce regimul stalinist nord-coreean a anuntat ca a testat cu succes o bomba cu hidrogen, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Statele Unite si specialistii internationali au exprimat dubii privind testul nord-coreean, dar au propus sanctiuni suplimentare contra regimului stalinist condus de Kim Yong-Un.

Explozia subterana a atras nemultumirea Chinei, un aliat al Coreei de Nord, Beijingul reprosand ca nu a fost informat. Imediat dupa presupusul test nuclear, presedintele Coreei de Sud, Park Geun-Hye, a discutat prin telefon cu omologul sau american, Barack Obama. Potrivit unui oficial militar, cei doi lideri au discutat despre posibilitatea stationarii unor arme strategice americane in Coreea de Sud. Dupa precedentul test nuclear, efectuat de Coreea de Nord in 2013, Washingtonul a trimis in Coreea de Sud doua bombardiere strategice cu capacitati atomice de tip B-2, aparate invizibile pe radare.

Coreea de Nord sustine ca a testat o bomba cu hidrogen, dupa ce a pretins in alte randuri ca a dezvoltat focoase nucleare. Informatiile nu au putut fi confirmate din surse independente, iar specialistii au dubii ca regimul de la Phenian ar fi dobandit o astfel de tehnologie, considerand ca este vorba mai degraba de o campanie de propaganda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.