Cel putin 40 de persoane au murit joi, intr-un atac cu bomba ce a vizat un centru de antrenament al politiei din vestul Libiei, in ceea ce pare a fi un atentat sinucigas, informeaza BBC News online.

Atacul a avut in orasul Zliten, din vestul Libiei, unde se afla o fosta baza militara, utilizata drept centru de antrenament pentru politistii libieni locali. Potrivit delegatului ONU in Libia, Martin Kobler, ar fi vorba de un atac terorist sinucigas. Presa libiana relateaza ca, in momentul atacului, sute de cadeti se aflau in afara bazei militare, efectuand antrenamente.

Cel putin 40 de persoane au murit in atacul cu bomba de joi, a anuntat primarul orasului Zliten, Miftah Lahmadi.

Ministrul Sanatatii al guvernului rival libian a anuntat ca a fost declarata stare de urgenta, victimele urmand a fi transferate la spitale din Tripoli si Misrata. Explozia a fost auzita de la 60 de kilometri departare, pana in orasul Misrata.

Alte agentii de presa sustin ca cel putin 50 de persoane au murit in atacul cu bomba.

Din august 2014, Libia se confrunta cu un conflict intre cele doua guverne ale tarii, cel recunoscut pe plan international, cu sediul in Tobruk, si cel islamist cu sediul in Tripoli. Conflictul a divizat sute de mii de oameni, suplimentand valul de refugiati care se indreapta spre Europa, traversand Marea Mediterana, scrie MEDIAFAX.

Parlamentele rivale ale Libiei au semnat, pe data de 17 decembrie, un acord intermediat de ONU pentru formarea unui guvern unitar cu sediul la Tripoli. ONU a aprobat acest acord la sfarsitul lunii decembrie, insa noul Guvern trebuie sa mai obtina votul pozitiv din partea Parlamentului legitim din estul tarii, inainte de 17 ianuarie, dar presedintele legislativului se opune acestui acord.

De luni, fortele libiene lupta impotriva militantilor SI care au lansat un atac de amploare asupra principalelor depozite petroliere din nordul Libiei, din apropierea oraselor Al-Sidra, Ras Lanuf si Brega. Cel putin cinci rezervoare petroliere au fost cuprinse de incendii izbucnite in confruntarile armate. Cel putin noua membri ai garzilor libiene au murit si peste 40 au fost raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.