Consiliul de Securitate al ONU preconizeaza sa se reuneasca de urgenta, miercuri, pentru a discuta despre ultimul test nuclear anuntat de catre Coreea de Nord, au declarat trei diplomati din cadrul organismului pentru Reuters.

Reuniunea urmeaza sa aiba loc cel mai probabil miercuri, la ora locala 11.00 (18.00, ora Romaniei), au declarat diplomatii pentru Reuters sub protectia anonimatului. Un diplomat a spus ca cel mai probabil intalnirea va fi tinuta cu usile inchise.

Statele Unite si Japonia au cerut impreuna reuniunea de urgenta, a declarat alt diplomat din cadrul Consilului.

Era neclar imediat ce eventuale masuri ar putea sa adopte cei 15 membri ai Consiliului ca raspuns fata de anuntul Coreei de Nord potrivit caruia a efectuat al patrulea test nuclear, scrie MEDIAFAX.

Consiliul de Securitate al ONU a impus sanctiuni Phenianului din cauza programelor sale in domeniul inarmarii nucleare, dupa ce nord-coreeni au testat primul dispozitiv atomic in 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.