Rusia exprima disponibilitatea de a invita ministrii de Externe ai Iranului si Arabiei Saudite la negocieri, pe fondul amplificarii tensiunilor dintre cele doua tari.

"Exprimam regrete sincere privind escaladarea tensiunilor dintre Iran si Arabia Saudita", a declarat un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe, citat de agentia TASS.

"Rusia a fost mereu in favoarea dialogului si contactelor constructive. Prin urmare, daca partenerii nostri de la Riyad si Teheran sunt interesati de rolul nostru, suntem pregatiti sa oferim servicii de mediere. Suntem pregatiti sa ii invitam la Moscova pe ministrii de Externe ai Iranului si Arabiei Saudite", a precizat oficialul citat.

Tensiunile dintre Riyad si Teheran s-au amplificat dupa ce Arabia Saudita a executat un cleric siit, Nimr al-Nimr. In replica, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat Arabia Saudita ca risca "razbunarea divina", numindu-l pe Nimr al-Nimr "martir", scrie MEDIAFAX.

Dupa proteste violente organizate in fata ambasadei saudite din Teheran, Guvernul de la Riyad a dispus retragerea personalului diplomatic din Iran.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.