Cinci persoane au murit in India, iar una in Bangladesh luni, in urma unui cutremur cu magnitudinea 6,7 care a avut loc in nord-estul Indiei si care a avariat cladiri si infrastructura, relateaza DPA in pagina electronica.

Seismul a avut loc la ora locala 4.35 (1.05, ora Romaniei), la aproximativ 29 kilometri vest de Imphal, capitala statului Manipur, potrivit Institutului american de geofizica USGS.

"Cinci decese au fost raportate la Imphal si in zona orasului, cauzate de caderea molozului. Din fericire, doar patru raniti au fost raportati in zona epicentrului", a anuntat J Suresh Babu, un oficial de rang inalt de la nivelul statului.

In total 43 de persoane au fost ranite si spitalizate.

Seismul a fost resimtit in intreaga regiune, inclusiv in tarile vecine Myanmar, Bangladesh si Bhutan.

In Bangladesh o persoana a fost omorata intr-o busculada, in timp ce locuitorii unui bloc se grabeau sa iasa afara, speriati de cutremur, a anuntat politia.

La Imphal, un oras cu o populatie de 270.000 de oameni, locuitorii au fost treziti din somn de cutremur si si-au parasit casele in fuga, cuprinsi de panica. "Cladirea noastra a inceput sa se zguduie, iar noi am fugit sa ne salvam. A fost cel mai puternic cutremur pe care l-am resimtit viata noastra. Oamenii sunt speriati", a declarat un martor pentru postul Times Now.

Portiuni de ziduri, scari si acoperisuri ale unor cladiri s-au surpat in timpul cutremurului, au anuntat echipaje de politie din oras.

Potrivit Departamentului indian pentru Meteorologie, epicentrul seismului a fost localizat in regiunea Tamenglong, la adancimea de 17 kilometri.

Doua cladiri aflate in constructie s-au prabusit la Imphal, dar nu se afla nimeni inauntru la momentul respectiv. Unele drumuri si poduri din regiune au fost avariate, scrie MEDIAFAX.

Echipe din cadrul Fortei nationale indiene pentru interventie in caz de dezastre au fost trimise in zonele afectate, a anuntat Biroul premierului Narendra Modi.

Oficiali de la niveulul statului Manipur au declarat ca impactul cutremurului nu era atat de puternic pe cat se credea initial. "Este foarte surprinzator si am avut noroc ca (numarul) victimelor si pagubele raportate sunt reduse. Cele mai multe dintre structurile de aici sunt cladiri joase, iar zona epicentrului este, de asemenea, slab populata", a declarat un oficial in domeniul interventiei.

Citeste si:
Cinci cutremure în România, în doar două ore. Ce magnitudini au...
Cinci cutremure în România,...

Nord-estul Indiei este una dintre regiunile cele mai afectate de cutremure din lume. In aprilie, un cutremur puternic a afectat Nepalul, India, China si Bangladeshul, soldat cu aproximativ 9.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.