Ceremoniile in aer liber programate in Bruxelles de Revelion, care includeau focuri de artificii, au fost anulate, din cauza riscului "semnificativ" al unui atac terorist, informeaza presa belgiana.
Primaria capitalei Belgiei a decis anularea ceremoniilor dupa ce procurorii pentru combaterea terorismului au semnalat ca exista "riscuri grave" privind comiterea unui atentat de Revelion.

"Centrul national de criza a stabilit ca exista un risc semnificativ de Revelion. Tintele erau grupuri de oameni. Politia va ramane in centrul orasului", a declarat Yvan Mayeur, primarului orasului Bruxelles, citat de RTL.

"Ceremoniile programate de Revelion au fost anulate. Acest lucru nu inseamna insa ca totul va fi inchis", a explicat primarul.


Autoritatile belgiene au arestat zece presupusi teroristi dupa atentatele comise pe 13-14 noiembrie la Paris, unde au fost omorate 130 de persoane in atacuri revendicate de reteaua terorista Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.