Zece lideri operationali ai retelei teroriste Stat Islamic, inclusiv islamisti implicati in organizarea atentatelor de la Paris, au murit in raiduri aeriene efectuate in ultimele saptamani in Siria si Irak de coalitia coordonata de SUA, anunta Departamentul american al Apararii.

"In ultima luna, am omorat zece comandanti ai retelei teroriste Stat Islamic in raiduri aeriene punctuale; printre islamistii eliminati se numara organizatori ai unor atentate comise in strainatate, inclusiv la Paris", a declarat colonelul Steve Warren, purtatorul de cuvant al Pentagonului, citat de BBC News online.

Printre teroristii eliminati se numara Charaffe al-Mouadan, care avea legaturi directe cu Abdelhamid Abaaoud, liderul celulei teroriste care a comis atentatele din Paris, unde au fost ucise pe 13-14 noiembrie 130 de persoane. Abaaoud, un islamist belgian, a murit in schimburi de focuri cu autoritatile franceze la cateva zile dupa atentate.

Un alt islamist eliminat este Abdoul Kader Hakim, responsabil de operatiunile externe ale retelei teroriste Stat Islamic. Teroristul, care avea, la randul sau, legaturi cu autorii atentatelor din Franta, a fost omorat pe 26 decembrie intr-un raid efectuat la Mosul, scrie MEDIAFAX.

"Alti islamisti eliminati lucrau la organizarea unor noi atacuri contra Occidentului", a precizat purtatorul de cuvant al Pentagonului.

"Atat timp cat exista membri ai retelei teroriste Stat Islamic care pregatesc atentate, armata americana ii va urmari si ii va elimina", a dat asigurari Steve Warren.

O coalitie coordonata de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak asupra pozitiilor retelei teroriste Stat Islamic. In paralel, Rusia a initiat in octombrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea Administratiei Bashar al-Assad. Alianta Nord-Atlantica acuza Rusia ca ataca insurgentii sustinuti de Occident, in timp ce Moscova sustine ca se limiteaza exclusiv la pozitii ale organizatiei teroriste Stat Islamic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.