Premierul populist ungar Viktor Orban a fost reales duminica in functia de presedinte al Fidesz (dreapta, la putere), in cadrul celui de-al 26-lea Congres al formatiunii, relateaza MITI.

Vicepresedintele Ildiko Gall Pelczne a fost de asemenea reales, iar Gergely Gulyas, Gabor Kubatov si Szilard Nemeth au fost alesi vicepresedinti in locurile detinute anterior de catre Lajos Kosa, Janos Lazar si Zoltan Pokorni, scrie MEDIAFAX.

Orban a declarat in fata participantilor la Congres ca Fidesz este cel mai vechi si mai de succes partid din Europa Centrala. "Ne aflam aici de 30 de ani si ne vom afla aici si in urmatorii 30 de ani", a spus el.

"Ungaria nu vrea sa fie un furnizor al altor natiuni si nu vrea nici sa fie dependenta de altii", a subliniat premierul ungar in discursul pe care l-a sustinut.

O propunere de reducere a TVA-ului in domeniul constructiilor de locuinte - de la 27% la 5% -, in urmatorii patru ani, urmeaza sa fie prezentata in Parlament luni, a anuntat el.

In urmatorul cincinal, Fidesz va actiona in vederea dezvoltarii unei Ungarii "civice", iar sustinerea familiilor va reprezenta o parte importanta a acestui proiect, a precizat el. "Scopul este sa ne asiguram ca fiecare familie are propriul acoperis deasupra capului, iar de accea propunem reducerea TVA in constructiile de locuinte", a argumentat Orban.

Eliminarea somajului, dezvoltarea industriei nationale, furnizarea de pamant fermierilor unguri si reducerea birocratiei sunt, de asemenea, obiective ale partidului, a mai anuntat premierul populist. Ele vor contribui la crearea catorva sute de mii de locuri de munca, a promis el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.