Macedonia ridica un nou gard, pe alta portiune a frontierei cu Grecia, cu scopul de a controla afluxul de migranti, a declarat joi un ofiter din cadrul armatei macedonene pentru postul Telma TV, relateaza DPA in pagina electronica.

Noua portiune de gard este ridicata la nivelul localitatii Medzitlija. Armata macedoneana a construit in noiembrie un gard - cu o lungime de trei kilometri - la nivelul punctului de trecere a frontierei de la Gevgelija/Idomeni, in apropiere de autostrada Skopje-Atena.

Autoritatile macedonene spera ca aceste garduri sa "canalizeze" miile de migranti care sosesc zilnic catre punctele de intrare in tara.

Urmand exemplul altor tari de pe ruta balcanica a migratiei - Slovenia, Croatia si Serbia - Skopje a incetat sa mai permita, din 20 noiembrie, accesul migrantilor "economici" pe teritoriul macedonean. De atunci, numai refugiatilor din zone de conflict precum Siria, Irak si Afganistan, li se permite sa-si continue drumul catre Europa, in special catre Germania, unde spera sa obtina azil.

Autoritatile elene au evacuat miercuri catre Atena peste 2.000 de migranti - provenind din Iran, Bangladesh, Pakistan si Maroc, dar si din alte tari, dupa ce acestia au fost blocati timp de mai multe saptamani la Idomeni, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.