Tommy Black, membru al trupei cu care concerta Scott Weiland, a fost arestat dupa ce politia a descoperit ca acesta transporta o cantitate mica de cocaina in autocarul in care a fost gasit decedat celebrul rocker american.

Fostul solist al formatiei Stone Temple Pilots si trupa sa, Scott Weiland and The Wildabouts, urmau sa sustina in aceasta luna un turneu care includea concerte in orasele americane Reno, pe 18 decembrie, si Napa, pe 19 decembrie.

Trupa se afla, vineri, in Minnesota, pentru o serie de concerte la Medina Ballroom, cand Scott Weiland a fost gasit decedat in autocarul de turneu al formatiei. Politia americana spune ca a descoperit o cantitate mica de cocaina in locul in care a fost gasit decedat Weiland, iar o alta cantitate de cocaina a fost descoperita in zona din autocar unde de obicei statea Black, chitaristul formatiei. Black a fost arestat pentru posesie de droguri. Potrivit mai multor surse, in ultima parte a vietii, Scott Weiland reincepuse sa consume droguri, mai ales cocaina.

Scott Weiland, fostul solist al trupelor rock Stone Temple Pilots si Velvet Revolver, decedat la varsta de 48 de ani, s-a confruntat in ultimii ani cu dependenta de droguri si alcool.

Originar din California, Scott Weiland a infiintat trupa Stone Temple Pilots cu fratii Robert si Dean DeLeo, alaturi de care a avut un succes comercial rasunator in anii 1990. In 1993, albumul de debut al formatiei americane, "Core", a ajuns pana pe locul al treilea in topul Billboard 200, iar, in anul urmator, trupa Stone Temple Pilots a inregistrat un succes si mai mare, gratie albumului "Purple", care a ajuns pe primul loc in topul Billboard 200 si a inclus o serie de piese care au devenit celebre, precum "Big Empty", "Vasoline" si "Interstate Love Song".

Beneficiind de vocea inconfundabila a lui Scott Weiland, trupa Stone Temple Pilots a devenit tot mai populara in anii din era post-grunge, dar, desi a vandut milioane de albume pe plan mondiale, membrii sai au inceput sa se inteleaga tot mai putin. Trupa americana a luat mai multe pauze in cariera, in timpul carora Weiland a participat la cateva proiecte solo.

Citeste si:
Primul laborator de extragere a cocainei din România, descoperit în...
VIDEO Primul laborator de...

Stone Temple Pilots a trecut apoi prin mai multe schimbari de componenta in anii urmatori. Cel mai recent, formatia americana l-a recrutat pe Chester Pennington, solistul trupei Linkin Park. Acesta a anuntat insa pe 9 noiembrie ca a renuntat la aceasta colaborare.

In 2002, Scott Weiland s-a alaturat fostilor membri din Guns N' Roses Slash (chitara), Duff McKagan (bass) si Matt Sorum (tobe) pentru a forma un supergrup, denumit Velvet Revolver. Noua formatie a lansat doua albume de mare succes - "Contraband", in 2004, si "Libertad", in 2007.

Inca inainte de a fi inclus in grupul Velvet Revolver, Scott Weiland avusese deja mai multe probleme cu justitia, in principal din cauza dependentei sale de droguri si a conducerii automobilului sub influenta alcoolului. In 1995, rockerul a fost condamnat pentru cumparare de cocaina si plasat in regim de libertate conditionata. In 2003 si in 2007, artistul a fost din nou arestat, pentru conducerea automobilului sub influenta alcoolului si pentru fuga de la locul accidentului. Heroina devenise drogul sau preferat, iar Scott Weiland s-a internat intr-o clinica de dezintoxicare, in 2007, insa nu a reusit sa finalizeze acel program medical.

Citeste si:
Decesul rockerului Scott Weiland a fost unul accidental
Decesul rockerului Scott...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.