Trupele germane din Afganistan vor intensifica activitatile de instruire a agentiilor de securitate locale sa combata traficul de persoane si sa descurajeze plecarea refugiatilor, anunta cancelarul german, Angela Merkel, potrivit site-ului agentiei AP.
Angela Merkel a facut aceste declaratii dupa intrevederea pe care a avut-o cu presedintele Afganistanului, Ashraf Ghani. "Este necesar sa le oferim serviciilor de securitate afgane atributii nu doar pentru in privinta ordinii publice, ci si in materie de control asupra deplasarilor refugiatilor si asupra migratiei ilegale", a subliniat Merkel.

Germania depune eforturi pentru diminuarea numarului solicitantilor de azil veniti din Afganistan, argumentand ca membrii comunitatii internationale au oferit fonduri substantiale pentru dezvoltarea acestei tari, scrie MEDIAFAX.

"In Afganistan ar trebui create zone sigure, astfel incat oamenii care se simt in nesiguranta sa ajunga in spatii in care securitatea sa le fie garantata", a subliniat cancelarul Germaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.