Barack Obama a condamnat vehement atacul armat din California, soldat cu cel putin 14 morti si 20 de raniti, avertizand ca in Statele Unite se remarca o tendinta "periculoasa" de continuare a "violentelor cu victime multiple" si cerand din nou modificarea legislatiei armelor de foc.

"Congresul trebuie sa ia masuri rapide pentru remedierea problemelor legislative privind detinerea armelor de foc", a declarat Obama dupa atacul armat din oraselul californian San Bernardino.

"Ceea ce stim sigur este ca in Statele Unite continua o tendinta periculoasa a violentelor cu victime multiple", a afirmat liderul de la Casa Alba, potrivit CBS.

Biroul Federal pentru Investigatii din Statele Unite verifica daca atacul comis in oraselul californian San Bernardino este incident terorist, deocamdata nefiind exclusa nicio posibilitate. David Bowditch, directorul adjunct al centrului FBI din Los Angeles, a declarat ca sunt analizate toate ipotezele. "Inca nu stim daca este vorba de un incident cu caracter terorist", a afirmat Bowditch.

"Nu avem informatii care sa arate ca acest atac ar avea vreo legatura cu terorismul", a declarat Jarrod Burguan, seful Politiei regionale, precizand ca motivele criminalilor nu se cunosc. "Dar acesti oameni au venit pregatiti pentru atac. Aveau haine si echipamente - posibil chiar veste antiglont - care indica faptul ca erau pregatiti. Si aveau arme de asalt, nu simple arme de foc", a adaugat Jarrod Burguan. "Ar putea fi terorism intern", a sugerat el.

Numeroase atacuri armate au loc anual in Statele Unite, iar Administratia Barack Obama a cerut Congresului fara succes modificarea legislatiei privind cumpararea si detinerea armelor de foc.

Cel putin 14 persoane au fost impuscate mortal, iar alte 20 au fost ranite in incidentul armat din orasul californian San Bernardino, afirma surse din cadrul Politiei regionale. Atacul a avut loc in sala de conferinte a unui centru pentru tratarea persoanelor cu deficiente cognitive (Inland Regional Center) aflat in zona Waterman din San Bernardino, un orasel de 200.000 de locuitori situat la circa 100 de kilometri est de Los Angeles. Potrivit unor surse citate de ziarul Los Angeles Times, in sala atacata se desfasura o petrecere organizata de autoritatile locale la care erau prezente circa 100 de persoane. Marybeth Feild, directorul Centrului medical, a confirmat ca sala de conferinte fusese inchiriata pentru un banchet, fara a oferi detalii.

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Autoritatile americane continua in mod activ operatiunile de cautare a indivizilor care au deschis focul. Toate scolile, centrele comerciale si institutiile din comitatul californian San Bernardino au fost inchise in urma atacului armat. Martori citati de CNN au declarat ca trei indivizi au deschis focul cu mitraliere de tip AK-47 dupa care au fugit cu un vehicul de teren de culoare neagra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.