David Cameron, premierul britanic, a pledat, joi, in Parlamentul britanic, pentru avizarea campaniei militare a Marii Britanii in Siria, sustinand ca o astfel de interventie este "in interesul national al Marii Britanii", informeaza BBC News online.

Premierul britanic a indemnat parlamentarii, joi, sa aprobe initierea unei campanii militare a Marii Britanii in Siria, declarand ca e timpul sa participe la raidurile aeriene ale celorlalte state care lupta in Siria si vizeaza pozitii ale organizatiei teroriste Stat Islamic. Cameron a argumentat ca Marea Britanie nu poate "sa-si subcontracteze securitatea altor tari".

"Nu avem luxul de a putea astepta pana conflictul din Siria se rezolva, inainte de a combate SI (Stat Islamic)", a precizat Cameron in proiectul campaniei militare a Marii Britanii impotriva militantilor SI din Siria.

"Este gresit ca Marea Britanie sa-si subcontracteze securitatea altor tari si sa astepte ca echipajele aeriene ale altor state sa se confrunte cu dificultatile si riscurile de a lovi SI in Siria pentru a opri amenintarea terorista aici in Marea Britanie", a subliniat premierul britanic.

Cameron va trebui sa convinga parlamentarii britanici ca extinderea campaniei militare a Marii Britanii in Siria ( fortele britanice lupta in Irak din septembrie 2014) nu va transforma tara intr-o tinta mai mare pentru militantii islamisti. Premierul britanic a mai propus, in august 2013, ca Marea Britanie sa intervina militar in Siria, insa motiunea a fost respinsa de Parlament.

Noua propunere a premierului britanic vine pe fondul atentatelor teroriste din Paris, din 13 noiembrie soldate cu moartea a 130 de persoane, atacuriile fiind revendicate de gruparea terorista Stat Islamic, scrie MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.