Armata turca a dat asigurari ca nu stia ca avionul pe care l-a doborat la frontiera siriana era rusesc si a precizat ca este pregatita pentru "orice forma de cooperare" cu armata rusa, relateaza AFP in pagina electronica.

"Nationalitatea avionului nu era cunoscuta (...), iar regulile de angajament au fost aplicate in mod automat", au subliniat fortele armate turce miercuri, intr-un comunicat.

Armata turca a dat totodata asigurari ca a depus eforturi semnificative sa incerce sa-i gaseasca pe cei doi piloti ai avionului de lupta Su-24 si ca au informat autoritatile militare ruse ca este pregatita pentru "orice forma de cooperare", scrie MEDIAFAX.

Acest incident - cel mai grav intre Moscova si Ankara de la inceputul interventiei militare ruse in Siria, in urma cu doua luni - a costat viata doi militari rusi, si anume pe unul dintre cei doi piloti si pe un militar care participa la o operatiune de salvare, ucis dupa ce elicopterul comandoului sau a fost doborat.

Anterior, armata turca a dat publicitatii ceea ce a prezentat ca fiind inregistrarile avertismentelor catre pilotul avionului, inainte de a-l dobori, in apropiere de frontiera siriana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.