Viitorul spatiului Schengen depinde de disponibilitatile statelor UE de a participa la o schema permanenta de distribuire a refugiatilor pe baza cotelor obligatorii, afirma cancelarul Germaniei, Angela Merkel, mentinand flexibilitatea fata de primirea extracomunitarilor.

Intr-un discurs de 40 de minute rostit in Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), Angela Merkel a respins criticile privind riscurile de securitate generate de venirea imigrantilor din Orientul Mijlociu si din nordul Africii, scrie MEDIAFAX.

"Cel mai puternic raspuns dat teroristilor este sa ne continuam vietile normal si sa mentinem valorile de pana acum, cu incredere si in libertate", a declarat Merkel, potrivit Reuters, referindu-se la atentatele de la Paris.

"Noi, europenii, vom demonstra ca vietile noastre libere sunt mai puternice decat orice act de teroare", a subliniat cancelarul Germaniei.

"Distribuirea refugiatilor in functie de performantele economice si de alte conditii, disponibilitatea de a participa la un sistem permanent de repartizare a refugiatilor conform cotelor vor determina daca Spatiul Schengen va rezista pe termen lung", a subliniat liderul de la Berlin.

Dupa atacurile teroriste de la Paris, in care au fost ucise 130 de persoane, Polonia a semnalat ca ar putea sa nu mai accepte cotele obligatorii privind distribuirea refugiatilor impuse de Uniunea Europeana.

Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.