Schimbarile climatice ar putea fi unele dintre cauzele care au condus la amplificarea conflictelor si terorismului in Orientul Mijlociu, in principal in Siria, generand criza refugiatilor, apreciaza printul Charles al Marii Britanii intr-un interviu acordat postului tv Sky News.

Intr-un interviu acordat inaintea summitului ONU pe tema climei (COP21), printul Charles sugereaza ca problemele privind mediul ar putea fi cauzele conflictului din Siria, scrie MEDIAFAX.

"Asistam la un caz clasic de evitare a abordarii problemei, pentru ca, oricat de urat ar fi, trebuie sa amintesc ca unii dintre noi am avertizat de acum 20 de ani ca, daca nu ne ocupam de aceste probleme, vom asista la conflicte din cauza limitarii resurselor, din cauza dificultatilor generate de seceta, din cauza cumularii efectelor schimbarilor climatice, ceea ce ii obliga pe oameni sa se mute", afirma printul Charles.

"Exista dovezi clare ca una dintre principalele cauze ale ororilor din Siria, oricat de amuzant ar suna, a fost o seceta care a durat cinci-sase ani, ceea ce a fortat multi oameni sa paraseasca aceste regiuni", a precizat Charles.

Intrebat daca exista o legatura directa intre schimbarile climatice, conflicte militare si terorism, printul britanic a adaugat: "Abia in ultimii ani, Pentagonul a inceput sa acorde atentie acestei situatii. Dar sunt efecte foarte mari asupra a ceea ce se intampla".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.