MAE informeaza cetatenii romani care se afla sau calatoresc pe teritoriul Sloveniei ca autoritatile locale au anuntat cod galben de ninsoare si polei pentru zilele de sambata si duminica, circulatia rutiera pe autostrazile slovene fiind deschisa, dar sunt posibile disfunctionalitati.

Potrivit atentionarii de calatorie transmise de MAE, sunt prognozate furtuni de zapada in zonele montane inalte si vant puternic pe coasta Marii Adriatice.

Circulatia rutiera pe autostrazile slovene este deschisa, dar sunt posibile disfunctionalitati si intarzieri in trafic. Se recomanda conducerea prudenta si respectarea semnelor si avertizarilor de trafic.

In perioada 15 noiembrie 2015 - 15 martie 2016 este obligatoriu ca autovehiculele care circula pe teritoriul Sloveniei sa fie echipate cu pneuri de iarna.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor si transportatorilor sa consulte pagina de Internet www.mae.ro, sa se documenteze asupra conditiilor de calatorie si de circulatie pe principalele componente de infrastructura rutiera si feroviara din Slovenia, asupra restrictiilor existente, precum si cu privire la alertele emise de autoritatile slovene. Informatii privind situatia circulatiei rutiere in Slovenia pot fi obtinute 24h/24 de la Centrul de informare http://www.promet.si, precum si la numerele de telefon 1970 (din Slovenia) si 00 386 151 88 518 (international).

MAE reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.