Tratatul fondator al Uniunii Europene (UE) este necesar sa fie revizuit, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, in urma unei intalniri cu omologul sau macedonean Nikola Gruevki, relateaza MTI.

Pozitia Budapestei este ca este necesar ca UE sa-si apere frontierele, cultura, interesele economice si democratia, a declarat Orban. "Tratatul fondator este, in prezent, un obstacol in calea acestui lucru (pozitia Ungariei), iar eu cred ca este necesar sa fie revizuit", a declarat premierul populist ungar.

Orban reitera astfel o declaratie pe care a facut-o vineri dimineata intr-un interviu pentru postul public de radio Kossuth.

Pentru a face Europa eficienta, este necesara reconsiderarea problemelor de baza, a adaugat el.

Intrebat daca el considera sistemul Schengen "mort", la fel ca si Acordurile de la Dublin, Orban a raspuns ca "Dublinul este mort, Schengenul e in viata". Ungaria va depune eforturi hotarate in vederea modificarii actualei politici europene in domeniul migratiei, deoarece lipsa controalelor costa vieti pe continent si-i expune pe europeni in mod direct pericolului, a mai declarat premierul populist ungar.

Orban a reiterat, dupa intalnirea cu premierul macedonean Nikola Gruevski, ca Ungaria sustine eforturile Macedoniei de aderare la UE si NATO, scrie MEDIAFAX. Este in interesul strategic al Ungariei ca fiecare tara din balcani dintre Ungaria si Grecia sa fie membra UE si NATO, a subliniat el.

In prezent, intre Ungaria si Grecia "se casca o gaura", a apreciat Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.