Vladimir Putin este "singurul aparator al civilizatiei crestine" in care se poate avea incredere, apreciaza Bashar al-Assad, liderul Administratiei de la Damasc, intr-un interviu acordat revistei franceze Valeurs Actuelles.

"Cand privesc actuala situatie din lume, imi dau seama ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este singurul aparator al civilizatiei crestine in care se poate avea incredere", a declarat Bashar al-Assad intr-un interviu acordat publicatiei franceze Valeurs Actuelles. Presedintele Siriei nu a ezitat sa critice Administratia Francois Hollande, in pofida atentatelor de la Paris, unde au fost ucise cel putin 129 de persoane.

"Daca Administratia Frantei nu este serioasa in combaterea terorismului, noi nu vom pierde timpul sa colaboram cu o tara care ofera sustinere terorismului", a declarat al-Assad, referindu-se la asistenta acordata de Paris grupurilor insurgente din Siria.

In plus, liderul de la Damasc a subliniat ca nu se va retrage de la putere decat daca aceasta va fi decizia majoritatii sirienilor.

O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia. Separat, Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident. Moscova sustine ca vizeaza exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa regiuni din Irak, Siria, Libia si Egipt, unde a proclamat un "califat islamic".

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Citeste si:
Cutremure în Turcia și Siria. Bilanțul catastrofei a depășit 34.000...
Cutremure în Turcia și Siria....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.