O slujba speciala in memoria victimelor atentatelor de la Paris va avea loc duminica dupa-amiaza in Catedrala Notre-Dame din capitala Frantei, informeaza BBC News.

La slujba speciala catolica vor participa demnitari francezi, rude si apropiati ai persoanelor decedate in atentatele de la Paris, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Francois Hollande a decretat trei zile de doliu national dupa atacurile teroriste comise in cursul noptii de vineri spre sambata in Paris.

Teroristi sinucigasi s-au aruncat in aer, vineri seara, in fata arenei "Stade de France" din Paris, in timpul unui meci de fotbal intre reprezentativele Frantei si Germaniei. In paralel, teroristii au deschis focul cu arme automate la restaurante si terase din zonele Bichat, Charonne si Bataclan, in centrul capitalei Frantei. Circa 85 de persoane au fost ucise in sala de concerte Bataclan.

Potrivit bilantului inca provizoriu, cel putin 129 de oameni au murit, iar 352 au fost raniti in atentatele comise in cursul noptii de 3 spre 4 noiembrie la Paris. In bilant nu sunt inclusi cei sapte sau opt teroristi morti in atentate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.