Aproximativ 500 de imigranti au incercat sa intre in Italia, deghizati ca acrobati de circ, dupa ce au platit peste 15.000 de euro de persoana traficantilor si autoritatilor italiene, a anuntat marti politia italiana, potrivit site-ului The Local.

Imigrantii proveneau din Bangladesh, India si Pakistan. Ei s-au dat drept acrobati de circ prin intermediul unei scamatorii elaborate care a adus traficantilor un profit de peste sapte milioane de euro, a precizat politia italiana din Palermo.

Fiecare imigrant a platit 15.000 de euro de persoana in schimbul unui permis de munca fals eliberat de angajati ai autoritatilor regionale din Sicilia, suma din care 2.000-3.000 de euro au fost directionati catre patronii de circ, informeaza publicatia Palermo Today.

Politia a retinut 41 de persoane, inclusiv angajati din domeniul public si persoane cu legaturi in industria nationala si internationala de circ.

Impostorii au reusit sa exploateze o clauza din legea imigratiei italiene care garanteaza pemisii de munca lucratorilor din sectorul de divertisment, fie ca este vorba despre circuri nationale sau internationale sau personal care lucreaza in teatre si filarmonici, scrie MEDIAFAX. Permisii ofereau imigrantilor din statele non-UE sa obtina viza de sedere in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.