Militanti ai gruparii Stat Islamic au rapit si au ucis sapte oameni, inclusiv trei femei, membri ai gruparii etnice Hazara, in provincia afgana Zabul, a declarat duminica un oficial, relateaza agentia Reuters in pagina electronica.

Ghulam Jilani Farahi, seful adjunct al politiei din Zabul, a spus ca fortele de ordine au gasit victimele, care au fost rapite pe data de 1 octombrie din satul Rasani din districtul Gelan, provincia Ghazni.

"Luptatorii Daesh (ai gruparii Stat Islamic-n.r.) i-au ucis brutal pe acesti oameni, iar trupurile lor au fost transportate in spitalul din districtul Shah Joi", a declarat prin telefon Farahi. Victimele erau membri ai gruparii etnice Hazara, a spus Farahi, adaugand ca politia desfasoara o ancheta.

Lupte grele intre militantii din ambele grupari s-au desfasurat in alte trei districte din provincie, fiind ucisi 60 de luptatori SI si 15 talibani, a spus Farahi, scrie MEDIAFAX.

In regiune se desfasoara lupte intre aceasta grupare si insurgentii talibani. Grupuri asociate cu organizatia Stat Islamic si-au intensificat incursiunile in Afganistan in ultimii ani, atragand luptatori si sprijin din partea membrilor dezamagiti ai miscarii talibanilor.

Aceste grupuri au desfasurat lupte cu fortele guvernamentale si cu talibanii, incercand sa obtina suprematia insurgentei islamiste, a carei ascensiune a generat ingrijorari in afara Afganistanului, comandantii americani spunand ca aceasta miscare este un motiv pentru a intarzia retragerea trupelor.

Uciderea celor sapte persoane subliniaza extinderea violentei exercitate asupra civililor, in contextul in care securitatea se deterioreaza in Afganistan, subliniaza sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.