Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, va lansa o campanie pentru strangerea de semnaturi in sensul sustinerii politicilor impotriva cotelor obligatorii stabilite de UE pentru distribuirea imigrantilor.

Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar Fidesz, a apreciat ca sistemul Uniunii Europene de distribuire a imigrantilor pe baza unor cote obligatorii este "lipsit de fundament", sporind riscul terorist si infractionalitatea.

In plus, a insistat el, sistemul intra in contradictie cu tratatele internationale, astfel ca nu poate fi o solutie la o "invazie de tip modern".

Principalele destinatii ale extracomunitarilor sunt Germania, Danemarca si Suedia, a subliniat Kosa. "Daca se aplica sistemul cotelor, acesti oameni nu vor putea fi tinuti cu forta, doar daca nu ii pazeste cineva. Astfel ca vor incalca reglementarile si vor merge in tarile preferate", a subliniat Kosa.

"Nu a fost intrebat nimeni in Europa daca accepta sistemul cotelor obligatorii, iar Ungaria risca sa fie obligata sa accepte peste 160.000 de extracomunitari in urmatorii cinci ani", a adaugat parlamentarul Fidesz.

"Oamenii care cred ca sistemul cotelor nu are baza legala si ca este contrar intereselor Ungariei si Uniunii Europene vor fi rugati sa sustina petitia Fidesz", a afirmat, la randul sau, eurodeputatul ungar Ildiko Gall. Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie, sa distribuie pe baza de cote 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.