Publicatia Forbes a facut un clasament, pentru 2015, al celor mai puternici oameni din lume.

Revista Forbes l-a numit pe presedintele rus Vladimir Putin cel mai puternic om din lume, pentru al treilea an consecutiv, acesta fiind urmat de cancelarul german Angela Merkel si de presedintele american Barack Obama, care coboara pe locul al treilea, relateaza Radio Free Europe/Radio Liberty.

Clasamentul pe 2015 a fost publicat miercuri, la numai cateva saptamani dupa ce Putin a sfidat incercarile Occidentului de a-l izola prin sanctiuni si a deschis un nou front in razbiul sirian, trimitand aviatia rusa sa efectueze raiduri aeriene, dupa care l-a primit intr-o vizita pe presedintele sirian, Bashar al-Assad.

"Putin continua sa dovedeasca faptul ca este unul dintre putinii oameni din lume suficient de puternici pentru a face ce vor - si sa scape", a apreciat Forbes.

In clasamentul de anul acesta, cancelarul german Angela Merkel a urcat pe locul al doilea, dupa ce in 2014 s-a clasat pe locul cinci, scrie MEDIAFAX.

Presedintele american Barack Obama a coborat pe locul al treilea, dupa ce anul trecut s-a clasat pe locul doi. Papa Francisc si presedintele chinez, Xi Jinping, ocupa urmatoarele pozitii, incheind astfel topul cinci al celor mai puternici oameni din lume.

Clasamentul Forbes listeaza cei mai puternici lideri politici si economici din lume, tinand cont de impactul lor social, resursele financiare si sferele de influenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.