Trei persoane au murit si alte 34 au fost ranite in Yemen, in timp ce peste 40.000 de oameni au fost evacuati din locuintele lor, din cauza unui ciclon puternic, afirma oficiul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), citat de site-ul agentiei de presa DPA.

OCHA a precizat, miercuri, ca, potrivit primelor rapoarte, trei persoane au fost ranite si alte 34 ranite din cauza ciclonului Chapala care a lovit partea continentala a Yemenului marti, la doua zile dupa ce a ajuns pe insula Socotra.

Un oficial al securitatii din Socotra a anuntat ca trei avioane cu ajutoare de urgenta au sosit, marti, pe insula din statul Oman, aflat la granita cu Yemen si ca alte ajutoare sunt asteptate sa soseasca in cursul zilei de miercuri. Orasul Al Mukalla, capitala provinciei Hadhramaut, din regiunea de coasta a Yemenului, se confrunta cu inundatii grave. Se estimeaza ca peste 1,1 milioane de persoane din intreaga tara au fost afectate in mod direct de impactul ciclonului, care ar trebui sa-si piarda din intensitate odata cu avansarea pe teritoriul continental al Yemenului, a adaugat OCHA.

Organizatia a avertizat ca impactul cel mai mare al ciclonului ar fi inregistrat in provinciile sudice Shabwah si Hadhramaut, care au o populatie acumulata de 1,9 milioane de locuitori, dintre care 76% au nevoie deja de asistenta umanitara. In unele zone, precipitatiile ar inregistra pana la 610 milimetri, "de multe ori, cantitatea totala anuala de precipitatii din Yemen", a avertizat OCHA.

Yemenul nu este lovit in mod normal de astfel de fenomene meteorologice si regiunea sa de coasta are un climat arid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.