Un detinut de origine romana si doi detinuti din Republica Moldova au evadat in noaptea de marti spre miercuri din inchisoarea orasului francez Amiens, anunta miercuri postul de radio France Bleu Picardie, relateaza postul BFMTV in pagina online.

Cei trei au taiat barele de la fereastra celulei, iar apoi au coborat pe fatada inchisorii cu ajutorul unor franghii.

Supravghetorii si-au dat seama de disparitia lor "la putin timp" dupa evadare, a declarat procurorul din Amiens, Bernard Farret.

Potrivit unor surse citate de BFMTV, care au confirmat informatiile France Bleu, intre cei trei evadati se afla un condamnat pentru furt calificat care nu poate fi eliberat inainte de 2018, unul in detentie provizorie pentru escrocherie, iar al treilea facea obiectul unei cereri de extradare (arestat in Franta, el face obiectul unei urmariri in tara de origine) pentru viol.

"Nu stim cu ce material au reusit sa taie barele, insa au fost in mod evident ajutati de cineva din exterior, intrucat am gasit franghii" in celula, pentru "o evadare 'in stilul clasic", a declarat pentru BFMTV Jean-Pierre Forget din cadrul sindicatului Ufap-Unsa. "Intr-un loc care nu are turnuri de supraveghere, ne punem problema incarcerarii a trei persoane impreuna, mai ales in contextul in care unul dintre ei era etichetat ca periculos de catre serviciile inchisorii", a spus el.

Politisti si jandarmi ii cautau pe fugari, iar politia judiciara a deschis o ancheta pentru evadare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.