Presedintele si premierul Bulgariei au transmis condoleante omologilor lor romani, in urma incendiului produs vineri noapte la clubul Colectiv din Bucuresti, care s-a soldat cu 27 de morti.

Presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, i-a transmis omologului sau roman, Klaus Iohannis, ca este intristat de acest accident si nu poate exprima in cuvinte regretul si compasiunea fata de pierderea tragica a unor vieti tinere.

Nicolae Banicioiu: 80-90 din cele 146 de victime din Club Colectiv sunt in stare grava

Plevneliev a amintit ca un incident similar s-a petrecut in Bulgaria in decembrie 2001, cand sapte adolescenti au murit in urma unei busculade, in fata unui club din Sofia. Presedintele bulgar si-a exprimat solidaritatea cu poporul roman si speranta ca circumstantele acestei tragedii vor fi stabilite in curand.

El le-a transmis insanatosire grabnica celor raniti si a dat asigurari ca Bulgaria este in doliu alaturi de poporul roman si comemoreaza victimele alaturi de statul vecin.

La randul sau, premierul bulgar, Boiko Borisov, i-a transmis omologului sau roman, Victor Ponta, un mesaj de condoleante. Vineri seara, 27 de persoane si-au pierdut viata, iar alte aproximativ 200 au fost ranite in urma unui incendiu izbucnit in Clubul Colectiv din centrul Capitalei, in timpul unui concert. In prezent, 146 de persoane sunt internate in 12 spitale din Bucuresti.

Guvernul a decis instituirea a trei zile de doliu national, incepand de sambata, 31 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.