Serbia nu intentioneaza sa ia masuri pentru inchiderea frontierelor, a declarat marti premierul sarb, Aleksandr Vucici, pledand pentru coordonarea cu Romania si Bulgaria.

"Serbia nu va inchide frontierele pentru imigranti. Vom face tot posibilul pentru ajutarea imigrantilor ajunsi la granitele Serbiei", a declarat Aleksandr Vucici intr-un interviu acordat ziarului Handelsblatt.

"Indiferent daca autoritatile din Croatia vor construi un gard la frontiera cu Serbia - asa cum a procedat Ungaria - Guvernul Serbiei nu va construi bariere la granitele tarii, nici macar la cele cu Bulgaria si Macedonia", a subliniat Vucici. "Serbia, Bulgaria si Romania trebuie sa actioneze in mod coordonat, in solidaritate cu Europa si trebuie sa ceara solidaritate din partea altor tari europene pentru a putea gestiona cat mai bine criza refugiatilor", a subliniat liderul de la Belgrad.

Premierul Serbiei s-a intalnit zilele trecute cu omologii sai din Romania si Bulgaria, Victor Ponta si Boiko Borisov. Dupa intrevedere, Boiko Borisov declara ca, in cazul in care Germania si Austria isi vor inchide frontierele pentru imigrantii extracomunitari, Bulgaria, Romania si Serbia sunt pregatite sa procedeze la fel, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca Romania trebuie sa-si coordoneze politicile in materie de migratie cu Bulgaria si Serbia, astfel incat statul roman sa nu ramana sa plateasca "oalele sparte" ori sa asume alte responsabilitati decat cele care sunt pe plan european. "Romania este obligata si bine este pentru noi sa ne coordonam politicile cu vecinii si prietenii nostri Bulgaria si Serbia, in asa fel incat sa nu ramanem noi cumva cei care sa platim oalele sparte sau sa ne asumam responsabilitati, altele decat cele care sunt pe plan european. Asta vom face in continuare, vom colabora cu vecinii nostri, avem politici comune, suntem solidari cu Europa, dar nu vrem sa ramanem singuri si asta e un lucru extrem de important", a declarat premierul Victor Ponta in sedinta de Guvern.

Totodata, premierul Romaniei le-a cerut ministrilor care au atributii pentru integrarea refugiatilor sa faca modificari legislative pentru ca Romania sa fie pregatita sa-i primeasca si sa-i ajute. "Vreau sa le cer tuturor ministrilor care au atributii in ceea ce priveste deciziile pe care le-am luat ieri (luni - n.r.) in Coalitia pentru integrarea refugiatilor si, aici, de la primul pas, care inseamna politie de frontiera, dupa aceea autoritati locale, Ministerul Muncii, acces pe piata muncii, sanatatea, sa avem grija de copii, de cei care eventual vor veni, sa schimbam legile care ne impiedica sa le dam acces la educatie, asta sa faca Romania ca sa fie pregatita in cazul in care va trebui sa avem un numar de refugiati", a aratat Ponta.

Citeste si:
Al doilea atac armat în Serbia! Un tânăr a ucis cel puțin 8 persoane
Al doilea atac armat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.