Bilantul cutremurului produs luni in Afganistan, care a fost resimtit in mai multe tari din regiune, a ajuns la 311 morti, iar echipele de interventie incercau sa ajunga marti in regiunile afgane si pakistaneze cele mai afectate, relateaza Associated Press in pagina online.

[Update]

Potrivit unor oficiali afgani si pakistanezi, 237 de persoane au murit in Pakistan si 74 in Afganistan, in urma seismului cu magnitudinea 7,5, al carui epicentru a fost localizat sub muntii Hindu Kush, in regiunea afgana slab populata Badakhshan, situata la granita cu Pakistanul, Tadjikistanul si China.

Autoritatile afgane se straduiau sa acceseze zonele cele mai afectate de cutremur, situate in apropierea epicentrului, care a fost localizat la 73 de kilometri sud de Fayzabad, capitala provinciei Badakhshan.

In Pakistan, Valea Swat si zonele din apropierea oraselor Dir, Malakand si Shangla, din provincia montana Khyber Pakhtunkhwa, au fost de asemenea grav afectate de seism. Peste 2.000 de persoane au fost ranite in urma cutremurului de luni, care a provocat de asemenea pagube la 2.500 de locuinte din Pakistan, potrivit oficialilor.

Ismail Kawusi, purtator de cuvant al Ministerului afgan al Sanatatii, a declarat ca, potrivit datelor primite pana in prezent de la spitalele din diferite provincii, 457 de persoane au fost ranite. Anterior, Wais Ahmad Barmak, ministrul afgan pentru gestionarea Situatiilor de Urgenta, a declarat ca 74 de persoane au murit.

Guvernatorul provinciei afgane Badakhshan, Shah Waliullah Adeeb, a declarat ca in total 13 districte din aceasta regiune au fost afectate, peste 1.500 de case fiind distruse total sau avariate.

Numarul victimelor inregistrate in aceasta provincie ar urma "sa creasca pana la sfarsitul zilei, dupa ce echipele de interventie vor ajunge in satele si zonele izolate", a precizat Adeeb.



Cel putin 263 de persoane au murit, iar peste 1.200 au fost ranite in urma cutremurului de 7,5 grade produs luni in nordul Afganistanului si in Pakistan, conform celui mai recent bilant furnizat de autoritati, informeaza site-ul agentiei AP.
Citeste si:
Cutremur puternic în Afganistan. Cel puțin 1000 de oameni au murit
Cutremur puternic în...

Epicentrul seismului de 7,5 grade a fost in Muntii Hindu Kush, la frontiera Afganistanului cu Pakistanul. Potrivit celor mai recente date, cel putin 228 de persoane au murit in Pakistan, iar alte 1.000 au fost ranite, scrie MEDIAFAX.

In Afganistan s-au raportat 33 de morti si peste 200 de persoane ranite, iar in Kashmirul indian au murit doua persoane. Bilantul precedent era de 129 de morti in Afganistan, Pakistan si India.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.