Doi politisti turci si sapte militanti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI) au fost ucisi intr-un schimb de focuri, dupa ce politia a descins luni dimineata in peste 12 case, in sud-estul tarii, anunta surse din domeniul securitatii, relateaza Reuters in pagina electronica.

Confrunarile armate continuau - in cartierul Kayapinar din orasul Diyarbakir, cu populatie majoritar kurda, potrivit acestor surse. Patru politisti au fost raniti in schimbul de focuri, iar trei militanti au fost capturati in viata, adauga sursele citate.

Intr-o inregistrare video publicata de agentia de stiri Dogan apar doua vehicule de politie care inainteaza pe un drum catre un rand de case, iar in fundal se aud impuscaturi. Autoritatile turce si-au extins operatiunile vizand presupuse celule SI, dupa ce un dublu atac sinucigas cu bomba, la Ankara, soldat cu peste 100 de morti - cel mai sangeros atac de acest tip din istoria moderna a Turciei - a fost atribuit gruparii jihadiste.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat saptamana trecuta ca serviciile de informatii siriene si militanti kurzi, ci nu doar SI, se afla in spatele atacurilor care au vizat un miting al activistilor prokurzi si unor organizatii civice, scrie MEDIAFAX.

Erdogan a declarat ca Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), politia secreta siriana "mukhabarat" si gruparea kurda siriana PYD au cooperat cu Statul Islamic in vederea comiterii atacului de la 10 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.