Procurorii ungari au primit o solicitare din partea autoritatilor austriece de a prelua cazul celor 71 de imigranti gasiti decedati intr-un camion stationat pe o autostrada din Austria, potrivit Parchetului ungar, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Autoritatile austriece au anuntat in cursul acestei luni ca doresc sa transfere cazul procurorilor din Ungaria, pentru ca patru cetateni bulgari si un altul afgan se afla deja in cutodia autoritatilor ungare, fiind suspecti in acest caz.

In luna august, 71 de imigranti au fost gasiti decedati, intr-un camion stationat pe o autostrada din Austria care se deplasa dinspre Ungaria. In urma autopsiilor, cauza decesului in cazul majoritatii acestora a fost asfixierea. Imigrantii incercau sa patrunda ilegal din Ungaria in Austria. Printre cele 71 de victime, se aflau cetateni sirieni, kurzi , irakieni si afgani.

In timp ce peste 3.000 de persoane au murit inecate in cursul acestui an in incercarea de a traversa Mediterana pentru a ajunge in Europa, cazul a atras atentia asupra pericolelor cu care se confrunta imigrantii in drumul lor pe continentul european spre tari precum Germania, scrie MEDIAFAX.

Pana in prezent, autoritatile ungare au investigat doar acuzatia de trafic de persoane, insa acuzatiile de crima ar putea fi adaugate daca procurorii ungari accepta solicitarea autoritatilor austriece. "Traducem si examinam documentul si vom putea furniza mai multe informatii de indata ce acest proces este finalizat", au precizat, joi, reprezentanti ai Parchetului ungar.

Ungaria a fost, timp de luni intregi, printre principalele tari de tranzit pentru imigranti, fiind inregistrati aproximativ 400.000 de imigranti care au patruns pe teritoriul ungar in cursul anului.

Ungaria si-a inchis vinerea trecuta frontiera cu Croatia, dupa ce anterior o inchisese si pe cea cu Serbia, oprind fluxul de imigranti sa mai patrunda in tara, ceea ce a creat o stare de instabilitate in zona balcanica, extracomunitarii orientandu-se spre Slovenia ca tara de tranzit pentru a ajunge in Austria si Germania.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.