Vlad Filat va contesta la o instanta superioara decizia de arestare preventiva, anunta avocatul acestuia, Igor Popa, precizand ca fostul premier a depus o plangere penala impotriva denuntatorului sau, Ilan Shor, pe care il acuza ca a facut declaratii false, informeaza site-ul Unimedia.

Vom contesta decizia instantei, a declarat avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa. In plus, Vlad Filat a depus o plangere penala impotriva lui Ilan Shor, pentru declaratii false, anexand "acte doveditoare", a spus avocatul.

Judecatorii moldoveni au decis, duminica, plasarea in arest preventiv a fostului premier Vlad Filat, acuzat de fraude bancare si luare de mita.

Vlad Filat a declarat in Parlament ca institutiile statului sunt acaparate, subliniind ca Procuratura Generala si Centrul Anticoruptie ar fi controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc. "Am fost pregatit pentru un asemenea scenariu. De mai mult timp se vorbea prin oras cum se pregateste si cum se va veni intr-o maniera triumfalista, pe de o parte cu Usatii in fata Parlamentului si pe de alta parte cu acest discurs al procurorului general privind suspendarea imunitatii mele de deputat. Acest show a fost prea scump si mult timp pregatit. Este adevarat pe parcursul activitatii mele am facut foarte multe greseli. Imi asum responsabilitatea pentru ele", a declarat Vlad Filat joi. "Sistemul din Republica Moldova este unul putred din simplu motiv ca este controlat de o singura persoana. Aceasta persoana nu este altcineva decat Plahotniuc care incearca prin farse, fortandu-l pe acest Shor sa semneze o dispozitie, sa se eschiveze de la responsabilitate. Oamenii vor ca cei vinovati sa plateasca. Dar oamenii au nevoie de o tara. O tara in care institutiile functioneaza legal si nu in interesul unei singure persoane. Sunt grave probleme in sistemul bancar, in sectorul energetic. Si aici sunt nevoit sa accept ca institutiile statului sunt acaparate", a adaugat el.

In varsta de doar 28 de ani, Ilan Shor, nascut in Israel, este un om de afaceri milionar din Republica Moldova si primar al orasului Orhei. Ilan Shor este proprietarul companiei Dufremol si al clubului de fotbal FC Milsami Orhei. In 2014, a devenit presedintele Consiliului de administratie al Bancii de Economii din Moldova, apoi membru in conducerea Aeroportului International Chisinau. Shor detine doua posturi tv - Euro TV si Alt TV.

In urma cu cateva luni, Ilan Shor a fost audiat de procurorii Centrului National Anticoruptie in cazul devalizarii Bancii de Economii si Bancii Sociale. Tanarul om de afaceri este suspectat ca ar fi semnat un contract prin care ar fi transferat zece miliarde de lei moldovenesti de la Banca de Economii (BEM) la Banca Sociala, dupa care banii ar fi disparut. Intr-un interviu acordat BBC, Ilan Shor a negat orice responsabilitate pentru criza financiara din Republica Moldova, explicand ca totul a fost generat de credite neperformante. In baza declaratiilor facute de Ilan Shor in fata procurorilor anticoruptie, liderul liberal-democrat Vlad Filat a fost acuzat de corupere pasiva si trafic de influenta, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Oana Roman primește amenințări dure din partea internauților....
Oana Roman primește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.