Premierul ungar, Viktor Orban, si-a aparat postura inflexibila impotriva refugiatilor, dintre care majoritatea sunt musulmani, spunand intr-un interviu ca islamul "nu a facut niciodata parte din Europa", informeaza agentia de presa AFP in pagina online.

Aceasta a declarat pentru saptamanalul german Focus ca "limbajul elitei europene este ideologic si dogmatic".

"Islamul nu a facut niciodata parte din Europa, a venit la noi", a spus Orban intr-un interviu care va fi publicat in intregime sambata. Acesta a recunosut ca imigrantii de origine turca din Germania, care au ajuns cu zecile de mii in anii 1960 pentru a munci acolo, "apartin acum istoriei germane si prin urmare, si istoriei Europei".

"Insa la nivel spiritual, islamul nu a facut niciodata parte din Europa. Este legea unei alte lumi", a spus Orban. El a criticat de asemenea Franta si Germania pentru refuzul lor de a accepta "orice indoieli" cu privire la o societate multiculturala, scrie MEDIAFAX.

"Noi in Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta", a spus el. Aproximativ 600.000 de persoane au ajuns in Europa pana acum in acest an, multe dintre ele indreptandu-se spre Germania si Suedia.

Orban a subliniat ca majoritatea solicitantilor de azil care au ajuns in Europa sunt de fapt imigranti economici. "Nu toata lumea are dreptul la o viata in Germania sau in Ungaria. Acesta este doar pentru cei care au muncit pentru el", a spus el.

Ungaria isi va inchide frontiera cu Croatia incepand de sambata de la ora 0.00 (1.00, ora Romaniei), a anuntat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, citat de agentia de presa MTI. Decizia a fost anuntata dupa o intalnire a cabinetului de securitate nationala care a avut loc vineri, fiind convocata de premierul ungar, Victor Orban, in cursul aceleasi zile.

Ridicarea gardurilor la frontiere de catre Ungaria, precum si tratamemtul aplicat de aceasta asupra imigrantilor - inclusiv confruntarile din data de 16 septembrie intre politie si acestia - au fost criticate aspru, inclusiv de catre secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.