Guvernul Germaniei va prezenta Parlamentului un proiect de lege care prevede accelerarea procedurilor de azil, deportarea imigrantilor respinsi, precum si facilitarea construirii de centre pentru refugiati, anunta surse oficiale citate de site-ul agentiei DPA.
Proiectul, care va fi dezbatut joi in Bundestag (Camera inferioara a Parlamentului german), intervine in contextul in care aproximativ 10.000 de imigranti extracomunitari ajung zilnic in Germania, in pofida intensificarii controalelor la frontiere.

Conform noilor reglementari, Albania, Kosovo si Muntenegru ar urma sa fie catalogate drept "tari de origine sigure", lucru care va permite respingerea cererilor de azil din partea cetatenilor acestor state. In plus, imigrantii ar urma sa fie ajutati cu bunuri mai degraba decat cu bani, in contextul in care multi cetateni ai statelor din Balcanii de Vest vin in Germania pentru a incasa indemnizatii sociale. De asemenea, legea va permite participarea refugiatilor la cursuri de integrare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.