Guvernul Germaniei a aprobat, marti, un set de masuri pentru ajutarea comunitatilor locale sa faca fata valului de refugiati, in contextul in care popularitatea cancelarului Angela Merkel este in scadere puternica din cauza abordarii in criza imigratiei, relateaza site-ul agentiei Reuters.

Angela Merkel si-a atras critici, in special in randul conservatorilor, pentru atitudinea deschisa fata de venirea a 800.000 de imigranti si refugiati in Germania.

In contextul valului de imigranti, ministrul Finantelor, Wolfgang Schauble, a promis cinci miliarde de euro pentru ajutarea comunitatilor locale. "Abordarea problemei imigrantilor este principala prioritate a Guvernului german. Vrem si trebuie sa gestionam aceasta provocare uriasa", a spus Schauble.

Pe fondul valului de imigranti, popularitatea Uniunii Crestin-Democrate, partidul cancelarului Angela Merkel, a scazut la 38,5%. Partidul Social-Democrat, partener in Guvernul de la Berlin, este creditat cu 23,5%, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.