Bariera de sarma ghimpata instalata la frontiera dintre Ungaria si Slovenia a fost indepartata vineri dupa-amiaza, a anuntat Ministerul ungar de Interne vineri dupa-amiaza, subliind ca aceasta a fost instalata in scop "experimental".

"Experimentul" a avut legatura cu gardurile de sarma ghimpata pe care Ungaria le-a ridicat la frontierele cu Serbia si Croatia, potrivit Guvernului de la Budapesta, citat de agentia de stat.

Ministrul de Interne Sandor Pinter urmeaza sa o intalneasca pe omologul sau sloven Vesna Gyorkos Znidar luni dimineata, pentru a clarifica eventuale "neintelegeri" si pentru a discuta despre "sistemul controlului si patrularii la frontiera", a anuntat ministerul intr-un comunicat.

Premierul Viktor Orban a anuntat, dupa ce a fost primit vineri la Viena ca Guvernul ungar nu planuieste sa construiasca vreun gard la frontiera cu Slovenia. El a precizat ca sunt in curs lucrari in vederea "curatirii" unei fasii de pamant de-a lungul frontierei, pentru ca pe aceasta sa poata sa fie desfasurat "echipament mobil", fara sa faca alte preizari. Dat fiind ca Slovenia este membra a zonei Schengen, la frontiera cu Ungaria nu trebuie sa se construiasca ceva care nu poate fi "indepartat" intr-o zi, a spus Orban.

Slovenia este multumita de decizia Ungariei de a dezmembra bariera de sarma ghimpata pe care Budapesta a instalat-o pe o portiune a frontierei comune joi, a declarat vineri ministrul sloven de Externe Karl Erjavec.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.