Premierul elen Alexis Tsipras a cerut vineri ministrilor sa renunte la aparitiile la televizor si sa se concentreze pe sarcinile pe care le au de indeplinit, subliniind importanta asigurarii unei evaluari pozitive a reformelor, pentru ca discutiile privind restructurea datoriilor sa poata continua.

"Reducerea datoriilor va limita riscurile, iar economia va deveni mai atractiva pentru investitori", a spus Tispras ministrilor in prima sedinta de guvern de dupa alegerile castigate duminica de partidul Syriza, relateaza Kathimerini.

O alta prioritate este deficitul de lichiditati din banci. Daca recapitalizarea bancilor va fi facuta corect, lichiditatile vor reveni in economia elena, care are mare nevoie de bani", a spus premierul. Tsipras a subliniat ca Grecia nu are la dispozitie un timp nelimitat.

"Trebuie sa ne suflecam manecile si sa muncim sa aplicam planul cu eficienta. Functiile nu va apartin, sunt ale poporului grec", a spus Tsipras, cerand membrilor cabinetului sa inceteze aparitiile la televiziune.

Implementarea acordului cu creditorii este o prioritate, a aratat premierul, care crede ca Grecia poate iesi din criza in patru ani. Tsipras a reiterat totodata angajamentul facut in campania electorala, de combatere a coruptiei si a vechiului sistem politic, scrie MEDIAFAX.

In legatura cu criza refugiatilor, Tsipras a exprimat opozitie fata de cei din Uniunea Europeana care "vor sa schimbe frontierele in campuri de lupta si marile in morminte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.