Papa Francisc le-a cerut miercuri episcopilor americani, reuniti in catedrala Sfantul Matei din Washington, ca "infractiunile" de pedofilie care au cutremurat Biserica americana sa nu se mai repete niciodata, informeaza AFP in pagina electronica.

"Stiu cum este de intiparita in voi rana ultimilor ani si v-am sustinut in angajamentul vostru generos de a vindeca victimele (...) si de a continua sa depuneti eforturi astfel incat asemenea infractiuni sa nu se mai repete niciodata", a spus el.

Asociatia Snap, care apara victimele acestor abuzuri comise de preoti, a "criticat" intr-un comunicat "lasitatea" responsabililor Bisericii Catolice americane, dintre care multi au inchis ochii in fata acestor aspecte.

Organizatia a denuntat utilizarea de catre papa a cuvantului "curaj" la adresa episcopilor. Papa Francisc le-a spus acestora din urma ca este "constient de curajul" pe care ei l-au avut atunci cand "au infruntat momente obscure" in parcursul lor ecleziastic, "fara teama de autocritici".

Pentru Snap, "aproape fara exceptie, episcopii au demonstrat lasitate si lipsa de respect, si ei continua inca astazi". Scandalul preotilor pedofili a marcat perioada anilor 1980, discreditand Biserica americana.

Zeci de mii de copii si adolescenti au fost abuzati sexual de catre preoti si alti membri ai clerului, iar anumiti episcopi au inchis ochii si i-au protejat pe preotii acuzati de abuz, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.