Peste 717 persoane de diferite nationalitati au murit si alte 805 au fost ranite, in urma unei busculade produse joi in timpul pelerinajului anual la Mecca, a anuntat Protectia civila saudita, citata de Reuters in pagina electronica.

[Update]

O busculada s-a produs joi la Mina, in apropierea orasului sfant musulman Mecca, in urma careia cel putin 717 persoane au murit si alte 805 au fost ranite. Tragedia a fost cauzata de numarul mare de oameni care s-au adunat la Mina, a precizat Protectia civila.

Un bilant anterior, anuntat de Apararea civila, mentiona moartea a cel putin 450 de persoane.



[Update]

O busculada s-a produs joi la Mina, in apropierea orasului sfant musulman Mecca, in urma careia cel putin 453 de persoane au murit si alte 719 au fost ranite. Tragedia a fost cauzata de numarul mare de oameni care s-au adunat la Mina, a precizat Protectia civila.

Un bilant anterior, anuntat de Apararea civila, mentiona moartea a cel putin 310 persoane. Peste 220 de ambulante si 4.000 de membri ai serviciilor de interventie au fost mobilizati la locul busculadei pentru a-i ajuta pe raniti.

Pelerinajul la Mecca, cea mai mare adunare anuala de oameni din lume, a mai fost scena dezastrelor si in trecut, inclusiv a unor busculade, incendii si revolte.

Securitatea in timpul pelerinajului este un subiect sensibil din punct de vedere politic pentru familia regala saudita. Guvernul saudit a cheltuit in ultimii ani miliarde de dolari pentru a moderniza si extinde infrastructura si tehnologia pentru controlul multimilor.

Peste 100.000 de politisti sunt mobilizati si mii de camere video au fost instalate pentru a permite grupurilor sa se disperseze inainte de a ajunge la niveluri periculoase.

Ultimul incident de amploare de acest gen a avut loc in 2006, cand cel putin 346 de pelerini au murit intr-o busculada.

In urma cu doua saptamani, 110 persoane au murit la Marea Moschee de la Mecca, dupa ce o macara s-a prabusit in timpul unei furtuni.

Citeste si:
Delia, despre tragedia din Alpii italieni. Șase persoane au murit...
Delia, despre tragedia din...

Cel mai grav incident din timpul pelerinajului la Mecca a avut loc in 1990, cand 1.426 de pelerini au murit intr-o busculada.



O busculada s-a produs joi in apropierea orasului sfant musulman Mecca, in urma careia cel putin 220 de persoane au murit si alte 400 au fost ranite, scrie MEDIAFAX.

Un bilant anterior, anuntat de Apararea civila pe Twitter, mentiona moartea a 150 de persoane. Aproximativ doua milioane de credinciosi musulmani participa incepand de marti la pelerinajul anual la Mecca (hajj).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.