Aproximativ 30-40 de persoane s-au inecat in Mediterana, dupa ce o barca pneumatica - in care se aflau 120-140 de somalezi si nigerieni - s-a dezumflat si a provocat panica la bord, a anuntat, vineri, intr-un e-mail, Organizatia Internationala pentru Migratii (OIM), relateaza Reuters online.

Anterior, OIM anunta ca 4-50 de persoane au fost date disparute.

Sute de persoane ar fi murit la sfarsitul lui august, dupa ce doua ambarcatiuni la bordul carora se aflau pana la 500 de imigranti s-au rasturnat in largul coastelor orasului libian Zuwara. Prima ambarcatiune, care a a cerut ajutor joi, avea aproape 50 de persoane la bord. A doua ambarcatiune, intesata de oameni si care s-a scufundat ulterior, avea aproximativ 400 de pasageri.

Multi dintre oamenii care incearca sa traverseze Mediterana fug din calea unor conflicte sau de persecutie si pornesc la acest drum periculos pe mare din Libia, la bordul unor ambarcatiuni, exploatati de traficanti de persoane. Libia, in care exista doua guverne de un an, este devastata de un conflict intern intre mai multe militii rivale, scrie MEDIAFAX.

Federica Mogherini, Inaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externe, a anuntat joi ca operatiunea navala a UE, EUnavfor Med, este pregatita sa avanseze de la etapa de supraveghere a retelelor de traficanti de imigranti la cea de capturare a vaselor suspecte care circula pe marile internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.