Un suspect a fost retinut miercuri in cazul incendiului violent care a devastat in cursul noptii un imobil de locuinte din sectorul 18 al Parisului, provocand moartea a opt persoane, intre care doi copii, au anuntat surse din politie si justitie, citate de Reuters in pagina online.

O persoana in varsta de 35 de ani a fost plasata in arest preventiv, dupa ce a fost retinuta de brigada pentru combaterea criminalitatii, au adaugat sursele. Potrivit RTL, comportamentul suspect al acestei persoane si imaginile surprinse de camerele video au motivat arestarea sa.

Pista criminala a fost invocata rapid dupa incendiu, care a izbucnit la doua ore dupa o prima interventie a pompierilor, pentru un foc de hartii in casa scarilor imobilului de pe strada Myrha, scrie MEDIAFAX. "Pompierii au intervenit de doua ori, este unul dintre elementele care au dus la pista unui act rauvoitor", declarase anterior Pierre-Henry Brandet, purtator de cuvant al Ministerului de Interne.

Purtatorul de cuvant al pompierilor, Gabriel Plus, a precizat ca incendiul a izbucnit in casa scarilor si a afectat toate etajele, de la parter pana la etajul al cincilea. Un locuitor din cartier a declarat la posturile de radio si televiziune ca doua dintre victime au sarit de la geam pentru a scapa din flacari.

In total, opt persoane au murit in incendiu, printre care si doi copii, iar alte patru persoane au fost ranite, intre care se afla de asemenea doi copii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.