Cel putin 28 de persoane au fost ucise si alte 75 ranite, miercuri, intr-un dublu atentat cu bomba comis de gruparea Stat Islamic la o moschee din capitala Yemenului, Sanaa, relateaza agentia oficiala Saba, citata de DPA in pagina electronica.

Un comunicat publicat pe retelele de socializare in numele gruparii extremiste Stat Islamic a revendicat atentatul, precizand ca acesta a vizat rebelii Houthi care controleaza capitala.

Un atacator sinucigas a detonat explozibilul pe care il avea asupra sa in mijlocul credinciosilor care se rugau in moschee, a declarat pentru DPA un oficial din Ministerul Sanatatii. In timp ce echipele de interventie evacuau ranitii, o masina-capcana a explodat in apropierea cladirii.

Moscheea, cunoscuta ca fiind frecventata de sustinatorii rebelilor Houthi, a mai fost atacata si in luna iulie, scrie MEDIAFAX.

Gruparea Stat Islamic a revendicat o serie de atacuri asupra unor moschei din Sanaa anul acesta, intr-o incercare de a eclipsa aripa yemenita a retelei Al-Qaida. In martie, gruparea a revendicat atacuri vizand doua moschei, care s-au soldat cu cel putin 140 de morti. Anterior, in cursul zilei de miercuri, Comitetul International al Crucii Rosii a anuntat ca doi membri yemeniti ai personalului sau au fost impuscati mortal in nordul Yemenului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.