Cel putin zece persoane au fost ucise miercuri intr-un atac cu bomba comis in orasul sirian Latakia, un fief al presedintelui Bashar al-Assad, relateaza presa oficiala, citata de BBC News Online.

Zece persoane au fost ucise si alte 25 ranite, cand o duba plina cu explozibili a explodat in fata unei scoli din oras, a precizat agentia Sana. Agentia a relatat ca bomba a fost detonata in exteriorul scolii Imad Ali din piata Hamam, in nordul orasului Latakia.

Potrivit Sana, fortele de securitate au interceptat marti seara doua masini pline cu explozibili, pe care teroristii incercau sa le introduca in oras.

Pana in prezent, Latakia a fost scutit de violentele din conflictul care a devastat Siria si s-a soldat cu 250.000 de morti. Dar o alianta a rebelilor, din care fac parte si filiala locala a retelei Al-Qaida, Frontul al-Nusra, a avansat in zona orasului si in provincia sa, dupa ce a inlaturat fortele guvernamentale din mare parte a provinciei invecinate, Idlib, la inceputul anului, scrie MEDIAFAX.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizatie cu sediul in Marea Britanie, a afirmat ca atentatul de miercuri a fost "cel mai mare atac cu masina-capcana din Latakia de la inceputul razboiului" in 2011. "Acest lucru este rar in orasul Latakia, care de obicei este lovit de rachete", a declarat pentru AFP Rami Abdul Rahman, directorul OSDO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.