Traficul feroviar a fost blocat in noaptea de marti spre miercuri in tunelul de sub Canalul Manecii, dupa ce mai multi imigranti au patruns pe sine si chiar s-au urcat pe trenuri, relateaza Sky News.

"Trenurile asteapta sa intre in tunel, intrucat sunt intrusi pe sine la Calais, autoritatile sunt la fata locului pentru a ajuta", a scris pe Twitter compania Eurostar, marti seara. Din cauza intarzierilor mari din portul francez, doua trenuri au fost nevoite sa se intoarca, unul la Londra si celalalt la Paris. Un alt tren care circula spre Londra nu s-a putut intoarce la Paris din cauza unei defectiuni tehnice.

Eurostar a precizat ca traficul feroviar ar urma sa se desfasoare in conditii normale miercuri dimineata, dar a adaugat ca doua trenuri au fost anulate. "Am fost opriti la 21.15 (23.15, ora Romaniei) in apropiere de Calais, dupa ce am plecat din Paris, si ni s-a spus ca sunt intrusi pe acoperis si in jurul trenului", a declarat un pasager.

"Trenul a ramas fara electricitate si a fost impins inapoi in gara din Calais (...) O intarziere destul de mare - circa cinci ore fara lumina, apa sau aer conditionat", a adaugat acesta, precizand ca "politia a inspectat trenul cu ajutorul unui elicopter".

"Intrusii sunt pe trenul din fata noastra", a scris pe Twitter Lucy Francis, o calatoare din Londra.

"Trenul nostru Eurostar a fost oprit langa Calais. Seful de tren ne-a spus ca sunt imigranti pe acoperis. Politia este aici. Foarte foarte trist", a scris un alt pasager, Conor Maples.

Miercuri dimineata, mai multi pasageri stateau la coada la gara St Pancras, dupa ce trenul de la 7.55 (9.55, ora Romaniei) cu destinatia Paris a fost anulat din "motive operative", scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.