Femeile care au facut in trecut intreruperi de sarcina vor putea sa obtina iertarea - in timpul viitorului An Jubiliar al Milei - pentru acest pacat grav, in ochii Bisericii Catolice, a anuntat marti Papa Francisc, relateaza DPA in pagina electronica.

Un jubileu - numit si an sfant - le ofera catolicilor o ocazie speciala sa faca pelerinaje si sa ceara iertare pentru pacatele pe care le-au comis. Un asemenea jubileu are loc, de obicei, o data la un sfert de secol, insa Papa Francisc a decis sa instituie un jubileu incepand din 8 decembrie 2015 si pana pe 20 noiembrie 2016.

"Ma gandesc mai ales la toate femeile care au recurs la avort. Sunt constient de presiunile care le-au condus la aceasta decizie. Stiu ce inseamna o tragedie existentiala si morala", afirma Suvernaul Pontif intr-o scrisoare publica. "Am decis (...) ca in timpul Anului Jubiliar toti preotii sa aiba facultatea sa le ierte de pacatul avortului pe toate femeile care l-au comis si care cer iertare caindu-se din tot sufletul", adauga Papa.

Francis a deschis totodata o usa Societatii Sfantului Puis al X-lea (SSPX), o grupare rebela ultratraditionalista acuzata de antisemitism care refuza sa recunoasca reforme ale Bisericii din anii '60, ca de exemplu abolirea mesei in latina si masuri in vederea unei imbunatatiri a relatiilor catolico-evreiesti.

Exprimandu-si speranta ca SSPX poate fi reintegrata "in viitorul apropiat" in sanul Bisericii Catolice, Papa anunta ca preotii din cadrul SSPX vor avea dreptul sa ofere iertarea de pacate in timpul Anului Jubiliar, la fel ca orice alti preoti catolici, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.